nadzienie do naleśników z cebulą i ryżem mielonym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
rozłóż mięso mielone na rozgrzanej patelni i ugniataj widelcem. Smażyć z dodatkiem oleju roślinnego na małym ogniu przez 5-6 minut.
obierz cebulę, umyj, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa mielonego i smaż przez około 3 minuty. Przenieś mięso mielone do osobnej miski i ostudź.
ryż gotujemy, wrzucamy do durszlaka, aby cała woda była szklana.
wymieszaj mięso mielone z gotowanym ryżem, dodaj sól i pieprz, wymieszaj.
nadzienie jest gotowe! Używaj zgodnie z przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g