skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dla fanów wszystkich chińskich proponuję przepis na sałatkę Funchoza kapusta z papryką. Takie jedzenie będzie wyglądać oryginalnie na każdym świątecznym stole. Makaron skrobiowy zalać wrzącą wodą przez kilka minut i wrzucić do durszlaka. Drobno posiekaj warzywa-marchew, cebulę, kapustę, paprykę, rzodkiewkę i usmaż je na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Mięso (które najbardziej lubisz) kroimy w cienkie paski i smażymy na oleju roślinnym z przyprawami-posiekanym czosnkiem, czarnym i czerwonym pieprzem mielonym, sosem sojowym, zielonym jusai. Dusić mięso w przyprawach przez kilka minut. Wymieszaj makaron, smażone warzywa i mięso w salaterce. Następnie sałatkę układamy na talerzu, dekorując plasterkami limonki. Sałatka Funchoza jest dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Jusai - 43 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
