włoski sos sałatkowy
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Do słoika wlej oba ocet, oliwę z oliwek, wodę.
2. Posyp solą morską, włoskimi ziołami, czosnkiem w proszku, suszoną cebulą i czarnym pieprzem.
3. Dodaj miód.
4. Zamknij słoik pokrywką i dobrze wstrząśnij.
sos sałatkowy jest gotowy!
ten sos będzie przechowywany w lodówce do dwóch tygodni. Podczas przechowywania olej jest oddzielany od wody, dlatego przed użyciem opatrunku należy go podgrzać do temperatury pokojowej.
pyszne sałatki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Suszona cebula - 219 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g