352 kcal
2 hours
Upiecz oryginalne świąteczne ciasteczka pochodzące z Czech! Trdlo to tradycyjne
134 kcal
50 minutes
Oryginalny, pikantny, jasny, pyszny! Klasyczna" Praska & quot; sałatka z
322 kcal
1 hour30 minutes
Słodycze nie mogą się oprzeć! Niesamowicie smaczne, proste i bardzo szybkie!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Naczynia kuchenne
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Jajka
- Nabiał
- Mąka
- Orzechy
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Cynamon
- Sól
- Przepisy w folii
- Masło
- Drożdże
- Czeska kuchnia
- W piekarniku
- Pieczenie świąteczne przepisy
- Ciasteczka domowe
- Ciasto drożdżowe
- Słodkie ciasto
- Przepisy noworoczne
- Przepisy na 8 marca
- Mleko
- Wegetarianizm
- Cukier
kuchnia czeska
- Gulasz nie jest tak ostry jak Węgierski.
"Kolano" - golonka wieprzowa w piwie.
- Różnorodne pasztety mięsne i wątrobowe.
- Pierogi-gotowane ciasto z nadzieniem.
- Zupa cebulowa-uważana za danie francuskie, ale zapożyczona przez Czechów.
Ciekawą cechą czeskich potraw jest ich skomplikowana nagana w ich ojczystym języku - zbyt wiele spółgłosek idzie z rzędu. Na przykład:
1) Trdlo. To jest tuba deserowa.
2) Drsztkowa. Bardzo smaczna zupa z trebuchy.
3) Pstrug. Pieczony pstrąg rzeczny.
Jeśli jednak nie spróbujesz śliwki o sile 70 stopni, łatwo ją powtórzyć.
Przekąski do piwa to osobny temat czeskich przepisów kulinarnych. Nie jest przesadą stwierdzenie, że Narodowe jedzenie jest przygotowywane głównie po to, aby mieć coś do przekąszenia. Z najpopularniejszych:
- smażony ser panierowany;
- tosty z pastą do smarowania;
- Hermelin-twaróg tłoczony z cebulą i przyprawami;
- Tatarak-stek z mielonego mięsa mielonego lub łososia, z surowym żółtkiem na wierzchu. Wygląda niecodziennie, ale jeśli dokładnie zastosujesz się do przepisu, smak okaże się przyzwoity.