322 kcal
1 hour30 minutes
Słodycze nie mogą się oprzeć! Niesamowicie smaczne, proste i bardzo szybkie!
352 kcal
2 hours
Upiecz oryginalne świąteczne ciasteczka pochodzące z Czech! Trdlo to tradycyjne
225 kcal
1 hour45 minutes
Zafunduj gościom pyszne! Apetyczny i niesamowicie szybki!
173 kcal
1 hour
Ten cudowny przepis pochodzący z Czech z pewnością Cię podbije! Alex autor
174 kcal
1 hour10 minutes
To aromatyczne danie z pewnością stanie się Twoim ulubionym! Svetlana autor
352 kcal
2 hours20 minutes
Słynne praskie ciasto jest uwielbiane przez wszystkich - tyle czekolady i
344 kcal
2 hours20 minutes
To ciasto z suszonymi owocami trafiło na twój stół prosto z Pragi! Milada autor
212 kcal
1 hour40 minutes
Bardzo smaczna przekąska pochodząca z Czech, spodoba się rosyjskim gospodyniom
179 kcal
1 hour
Sałatki mięsne są soczyste, aromatyczne, będziesz chciał spróbować ponownie!
254 kcal
1 hour40 minutes
Przysmak dla wybranych! Prosty przepis na specjalne pyszne!
333 kcal
2 hours20 minutes
Miłośnicy mąki docenią! Prosty przepis na pyszne bułeczki!
251 kcal
1 hour
Dzieci pokochają to! Prosty przepis na specjalną ucztę!
294 kcal
1 hour15 minutes
Rozpieszczaj rodzinę tym aromatycznym, przewiewnym ciastem! Po wizycie w innym
189 kcal
3 hours
Oryginalny, nieporównywalnie smaczny, na świątecznym stole! Pieczone kolano
137 kcal
1 hour15 minutes
Oryginalne połączenie mięsa z kurczaka ze świeżą miętą! Czeskie mięso to
351 kcal
45 minutes
Kolejna opcja Charlotte, ale teraz z czeskiej kuchni. .
294 kcal
1 hour30 minutes
Prosty i oryginalny przepis na czeską kuchnię! Polecamy!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Ciasta domowe
- Jajka
- Nabiał
- Mąka
- Owoce jagody
- Orzechy
- Słodkie
- Wypieki
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Z krakersami
- Masło
- Kakao
- Woda
- Czeska kuchnia
- W piekarniku
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto biszkoptowe
- Ciasta bez mastyksu
- Ciasto owocowe
- Ciasto z orzechami
- Mleko
- Mąka pszenna
- Z pomarańczy
- Wegetarianizm
- Z orzechami włoskimi
- Cukier
kuchnia czeska
- Gulasz nie jest tak ostry jak Węgierski.
"Kolano" - golonka wieprzowa w piwie.
- Różnorodne pasztety mięsne i wątrobowe.
- Pierogi-gotowane ciasto z nadzieniem.
- Zupa cebulowa-uważana za danie francuskie, ale zapożyczona przez Czechów.
Ciekawą cechą czeskich potraw jest ich skomplikowana nagana w ich ojczystym języku - zbyt wiele spółgłosek idzie z rzędu. Na przykład:
1) Trdlo. To jest tuba deserowa.
2) Drsztkowa. Bardzo smaczna zupa z trebuchy.
3) Pstrug. Pieczony pstrąg rzeczny.
Jeśli jednak nie spróbujesz śliwki o sile 70 stopni, łatwo ją powtórzyć.
Przekąski do piwa to osobny temat czeskich przepisów kulinarnych. Nie jest przesadą stwierdzenie, że Narodowe jedzenie jest przygotowywane głównie po to, aby mieć coś do przekąszenia. Z najpopularniejszych:
- smażony ser panierowany;
- tosty z pastą do smarowania;
- Hermelin-twaróg tłoczony z cebulą i przyprawami;
- Tatarak-stek z mielonego mięsa mielonego lub łososia, z surowym żółtkiem na wierzchu. Wygląda niecodziennie, ale jeśli dokładnie zastosujesz się do przepisu, smak okaże się przyzwoity.