moda na mięso końskie, przekazywana z tradycji azjatyckich, nie była szeroko rozpowszechniona, w wyniku czego wśród produktów mięsnych Konin jest jednym z najrzadszych i najtrudniejszych do zdobycia.
obecnie iw dającej się przewidzieć przyszłości każde danie z koniną jest uważane za bardziej przysmak, Egzotyczny niż codzienny posiłek. Zwykła część diety tego rodzaju mięsa pozostaje tylko na terytorium Azji Środkowej, w niektórych małych narodowościach Syberii i Dalekiego Wschodu. Wiodącym producentem mięsa końskiego jest Mongolia. Nieco częściej niż czyste mięso końskie znajdują się kiełbaski z koniną. W przypadku kiełbas mięso końskie stanowi głównie niewielki procent mielonej kiełbasy, nadając jej właściwości jędrności i sztywności.
w wielu cywilizowanych krajach, takich jak USA i Wielka Brytania, hodowanie koni na mięso nie jest akceptowane, a znalezienie sprzedawanego mięsa końskiego jest prawie niemożliwe. Z oczywistych powodów przepisy z koniną są gorsze pod względem liczby przepisów z wołowiną, wieprzowiną, itp. W naczyniu, które zawiera inne mięso, to samo mięso można zastąpić koniną, w kolejności eksperymentów smakowych.
z reguły młode ogiery i klacze są dopuszczane do uboju dla mięsa. Mięso dorosłych koni jest bardzo twarde i dlatego mniej lubi je konsument.
182 kcal
4 hours
Domowy gotowany kazylyk to bardzo smaczna przekąska! Gotuj łatwo!
92 kcal
4 hours30 minutes
Tradycyjne świąteczne wiosenne danie kuchni kazachskiej jest pyszne! Nauryz w
61 kcal
4 hours25 minutes
Pyszne, obfite i pożywne danie o orientalnym smaku. Spróbuj!
154 kcal
3 hours10 minutes
Przygotuj kazachskie danie i spróbuj, jakie to pyszne! Rodzina też to doceni!
297 kcal
2 hours50 minutes
Niezwykłe kotlety Cię zachwycą! Kotlety z mięsa końskiego to doskonałe danie,
89 kcal
12 days1 hour15 minutes
Jest Konin, ale nie wiesz co z nim zrobić? Przygotuj basturmę!
172 kcal
14 days
Suszone mięso w domu jest łatwe! Bortz to Mongolskie suszone mięso z wielbłąda,