182 kcal
3 hours
Pyszne, obfite danie mięsne zapożyczone z kuchni węgierskiej. To danie po raz
136 kcal
30 minutes
Umiarkowanie ostry i pikantny smak: to, czego potrzebujesz w chłodne zimowe
138 kcal
1 hour40 minutes
Doskonałe danie dla szczególnie wymagających gospodyń domowych! Prosty w
182 kcal
1 hour30 minutes
Pyszne, słodkie wypieki, z rumianą skórką! Istnieje wiele sposobów przygotowania
162 kcal
3 hours25 minutes
Przygotuj oryginalne danie kuchni węgierskiej-pyszne i satysfakcjonujące!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Kuchnia narodowa
- Stare przepisy
- Drugie danie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Mąka
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Alkohol
- Czosnek
- Z papryką
- Pietruszka
- Sól
- Tymianek
- Kminek
- Koperek
- Z smalec
- Zakupione wino
- Kuchnia ukraińska
- Kuchnia węgierska
- Gotowanie
- Duszenie
- Duszone warzywa
- Drugie z mięsa
- Jajka z pomidorami
- Jaja kurze
- Z wieprzowiny
- Z wołowiny
- Z podrobów
- Wędliny
- Z marchwi
- Z ziemniaków
- Z pomidora
- Ze słodkiej papryki
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne
kuchnia węgierska we wszystkich jej przejawach
Domowe potrawy tutaj reprezentują coś pomiędzy pierwszym a drugim. Bardzo gęste zupy i zupy, duszone warzywa i mięso z sosami... I częściej przechodzą jeden do drugiego, nie pozostawiając możliwości podkreślenia granicy między nimi.
Gulasz - na obiad i kolację. Tutaj jest uważany za zupę. Początkowo jest pokarmem pasterza. Do kotła wkładano tłuste kawałki mięsa, zioła i korzenie, smażono, dodawano ziemniaki i warzywa (koniecznie cebulę i paprykę) i duszono przez długi czas. Teraz są tu również pierogi i ostra papryka.
Perkelt to coś, co zwykliśmy nazywać gulaszem. Gęsty, przytulny w domu, z aromatami cebuli i tostów. Przygotuj go ze wszystkiego. Podawane z ciemnymi sosami. Papryka jest przygotowywana wyłącznie z białego mięsa rybnego i doprawiana śmietaną. Tokan-prawie to samo, ale krojenie – paski, płyn – soki mięsne, dodatki – warzywa, groszek, cebula to za mało.
Ten kraj można nazwać liderem pod względem liczby potraw w garnkach i garnkach. Duszenie i duszenie to główne sposoby przetwarzania produktów kuchni węgierskiej.
Ze słodyczy istnieją własne wersje strudli, sajgonek, ciasta Dobosz i ciasta Esterhazy.