skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki do ciasta
Krok 2:
W ciepłym mleku (około 100 ml) rozpuść drożdże, dodaj cukier i 2-3 stół. L. mąka, dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Pozostaw na 10-15 minut, aby drożdże działały
Krok 3:
Kiedy pojawi się Czapka - ciasto jest gotowe!
Krok 4:
Dodaj sól do ciasta
Krok 5:
Stopniowo dodawaj mąkę i stopniowo zagniataj ciasto, dobrze zagniataj przez około 10 minut
Krok 6:
Prawidłowe ciasto jest gładkie, równe i elastyczne, prawie nie przykleja się do dłoni
Krok 7:
Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu, powinno wzrosnąć 2 razy
Krok 8:
Podczas gdy ciasto rośnie, przygotuj wszystko do podania
Krok 9:
Czosnek przechodzi przez prasę
Krok 10:
Sól i potrzyj czosnek solą, aby puścił sok
Krok 11:
Dodaj trochę wody, dobrze wymieszaj-a sos czosnkowy jest gotowy
Krok 12:
Trzy twarde sery na grubej tarce
Krok 13:
Gdy ciasto dobrze wyrośnie, ugniatamy je i jeszcze trochę ugniatamy
Krok 14:
Podziel na 4 równe części
Krok 15:
Rozciągnij każdą część na tortillę wzdłuż średnicy patelni
Krok 16:
Smażyć langosh na rozgrzanej patelni w dużej ilości oleju roślinnego
Krok 17:
Langos piecze się szybko-około 1,5-2 minuty z każdej strony
Krok 18:
Takie piękno się okazuje
Krok 19:
Posmaruj gorącą tortillę sosem czosnkowym
Krok 20:
Posmaruj kwaśną śmietaną, a wierzch posyp tartym serem
Krok 21:
Podawaj natychmiast na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g