skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz warzywny w piekarniku z mięsem i ziemniakami? Przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Warzywa umyć i osuszyć. W zależności od wielkości naczynia do pieczenia możesz zwiększyć liczbę ulubionych warzyw.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na średnie kawałki. Możesz wybrać mięso z dowolnej części tuszy. Jeśli chcesz być grubszy, weź szyję lub łopatkę; bardziej miękki i bez tłuszczu - Polędwica, szynka.
Krok 3:
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej olej roślinny, włóż wieprzowinę i smaż, mieszając, na złoty kolor. Jeśli całe mięso nie mieści się na patelni, usmaż je w dwóch seriach. Na koniec możesz posolić mięso, pieprz do smaku.
Krok 4:
Podczas smażenia mięsa przygotuj warzywa i zioła. Paprykę obrać z łodygi i pokroić w średnią kostkę. Miałem pieprz w dwóch kolorach-żółtym i zielonym.
Krok 5:
Ziemniaki obrać i pokroić w średnią kostkę.
Krok 6:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 7:
Obierz czosnek i pokrój w płatki.
Krok 8:
Pokrój marchewki w paski lub półkola.
Krok 9:
Pokrój pomidora na małe kawałki. Do tego dania wziąłem Dojrzałe, ale mocne pomidory, aby nie pełzały po długim pieczeniu.
Krok 10:
Pokrój również bakłażany w średniej wielkości kostkę.
Krok 11:
Umyj i posiekaj warzywa. Możesz użyć dowolnych ziół: piór zielonej cebuli, kopru, kolendry lub mieszanki kilku ziół.
Krok 12:
W dużym głębokim, wysmarowanym olejem roślinnym naczyniu do pieczenia ułóż pół pierścienia cebuli. Sól, pieprz i posyp papryką.
Krok 13:
Połóż marchewki na cebuli.
Krok 14:
Rozłóż połowę pieczonej wieprzowiny na wierzchu.
Krok 15:
Następnie ułóż ziemniaki i czosnek. Sól, pieprz.
Krok 16:
Rozłóż bakłażany na wierzchu, posyp je solą i pieprzem. Na wierzch ułóż drugą część pieczonej wieprzowiny wraz z olejem z patelni.
Krok 17:
Połóż kostki papryki na mięsie. Sól, posyp papryką. Następnie rozłóż pokrojone pomidory, które również należy posolić i pieprzyć.
Krok 18:
Posyp wszystko posiekanymi ziołami.
Krok 19:
Przykryj formę pokrywką lub dokręć folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1,5 godziny. Dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika.
Krok 20:
Pyszny, aromatyczny gulasz jest gotowy. Możesz podać do stołu. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g