Raffaello z paluszków kukurydzianych
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Zmielić paluszki kukurydziane przez maszynę do mięsa.
Krok 3:
Dodaj mleko skondensowane i masło.
Krok 4:
Wymieszaj wszystko. Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 5:
Wyjmij masę z lodówki. Za pomocą łyżeczki uszczypnij kawałek ciasta, uformuj ciasto, na środku którego umieść orzeszki ziemne.
Krok 6:
Ściśnij krawędzie. Uformuj piłkę.
Krok 7:
Zwiń w płatki kokosowe.
Krok 8:
Ułóż Raffaello na półmisku lub foremce z cukierkami. Włóż do lodówki. Wyjmij 5 minut przed podaniem.
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Paluszki kukurydziane - 467 kcal/100g