Raffaello z paluszków kukurydzianych

Opcja domowych cukierków Raffaello z paluszków kukurydzianych!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 11 g
tłuszcze 37 % 31 g
węglowodany 49 % 41 g
458 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmielić paluszki kukurydziane przez maszynę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko skondensowane i masło.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj wszystko. Włóż do lodówki na godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij masę z lodówki. Za pomocą łyżeczki uszczypnij kawałek ciasta, uformuj ciasto, na środku którego umieść orzeszki ziemne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ściśnij krawędzie. Uformuj piłkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń w płatki kokosowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż Raffaello na półmisku lub foremce z cukierkami. Włóż do lodówki. Wyjmij 5 minut przed podaniem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Paluszki kukurydziane - 467   kcal/100g

Podobne przepisy