nadzienie do kanapek z topionym serem

Kiedy nie wiesz, co szybko ugotować na przekąskę do stołu! Bardzo smaczne, szybkie. Odwiedzając próbowałem uproszczonej wersji (topiony ser z czosnkiem i majonezem) podobało mi się, postanowiłem spróbować gotować w domu, ale postanowiłem dodać orzechy i zioła i okazało się jeszcze smaczniejsze 3 razy )
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 13 g
tłuszcze 75 % 51 g
węglowodany 6 % 4 g
417 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj ser topiony

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj orzechy włoskie, ale nie na okruchy. Możesz zmielić w blenderze, użyłem noża.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj zieleninę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj czosnek za pomocą prasy. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez.

bardzo szybkie, łatwe do zrobienia, ale bardzo smaczne nadzienie do kanapek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy