Sałatka świeżość z kapustą

szybka i łatwa wiosenna sałatka z młodej kapusty! Spróbuj!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 38 % 6 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

sałatka:
1. Posiekaj kapustę w paski;
2. Ogórki pokroić w paski;
3. Pokrój paluszki krabowe w paski;
4. Drobno posiekaj cebulę;
tankowanie:
5. Czosnek drobno posiekać;
6. Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok;
7. Wymieszaj masło, cukier, sól, pieprz, czosnek, skórkę i sok;
8. Dodaj dressing do warzyw i wymieszaj;
9. Posyp sałatkę sezamem. Sałatka gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Młoda kapusta - 27   kcal/100g

Podobne przepisy