leniwi bielacy z bochenka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajka, dodaj mąkę, śmietanę, sól, wymieszaj.
3. Do mięsa mielonego dodaj cebulę, sól, pieprz przepuszczone przez maszynę do mięsa.
4. Na plaster bochenka rozłóż mięso mielone z jednej strony.
5. Zanurz plasterek w cieście, smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g