leniwe bielaki z bochenka

najszybszy i najłatwiejszy sposób na przygotowanie białych! Jeśli masz bardzo mało czasu i chcesz czegoś pysznego, ten przepis jest dla ciebie.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 26 % 13 g
węglowodany 56 % 28 g
265 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Ubij jajka, dodaj mąkę, śmietanę, sól, wymieszaj.
3. Do mięsa mielonego dodaj cebulę, sól, pieprz przepuszczone przez maszynę do mięsa.
4. Na plaster bochenka rozłóż mięso mielone z jednej strony.
5. Zanurz plasterek w cieście, smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy