skład / składniki
metoda gotowania
to danie, które jest niezwykle proste w przygotowaniu. I szybko. Wynik jest po prostu doskonały! Więc:
1. Steki z miecznika myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym, aby wchłonąć nadmiar wilgoci. Przenieś rybę do miski o odpowiedniej wielkości.
2. Kawałki miecznika podlewamy oliwą z oliwek, mieszamy rękami.
3. Posyp steki przyprawami: solą, czarnym pieprzem, kolendrą. Dobrze wymieszaj wszystko rękami, aby olej i przyprawy były równomiernie rozłożone na rybach.
4. Rozgrzej Grill do wysokiej temperatury, a ryba w tym czasie będzie marynowana, wchłonie aromat i smak kolendry i czarnego pieprzu.
5. Smaż rybę z obu stron na grillu. Z każdej strony około trzech minut-dokładny czas zależy od grubości steków. Kawałki o grubości od jednego do półtora centymetra będą gotować przez około trzy minuty. Do pięknej i apetycznej rumianej skórki.
6. Ostrożnie umyj limonkę, osusz, a następnie pokrój na pół i wyciśnij sok z jednej połowy do osobnej miski. Na razie odkładamy go na bok. Jeśli nie ma limonki, możesz z powodzeniem użyć cytryny, ale nadal powinieneś spróbować limonki.
7. Kolendrę myjemy, rozprowadzamy na papierowych serwetkach do wyschnięcia, lekko osuszamy je wilgocią.
7. Gotową rybę kładziemy na porcjowanych talerzach, obficie polewamy sokiem z limonki.
8. Na każdym steku rozłóż łyżkę masła.
9. Posyp rybę grubo posiekaną kolendrą, udekoruj limonką (pozostałą połowę pokrój na dwie części) i podawaj.
smacznego! I pyszne dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Miecznik - 172 kcal/100g