grillowany miecznik

pyszne i piękne! Przygotuj pyszne danie na obiad! Grillowany miecznik to danie, które jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ponadto można go podawać zarówno w dni powszednie, jak i na stole dla gości w okresie świątecznym. Okazuje się bardzo smaczny i bardzo piękny. Miecznik zachowuje pewną sztywność, nie rozpada się podczas gotowania, dlatego idealnie nadaje się do grillowania. Ponadto ma niewiele kości. Kolendra i limonka są idealnym dodatkiem do ryb, zwłaszcza grillowanych. Jeśli nie ma limonki, można ją zastąpić cytryną.
olma7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 47 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
257 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

to danie, które jest niezwykle proste w przygotowaniu. I szybko. Wynik jest po prostu doskonały! Więc:

1. Steki z miecznika myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym, aby wchłonąć nadmiar wilgoci. Przenieś rybę do miski o odpowiedniej wielkości.

2. Kawałki miecznika podlewamy oliwą z oliwek, mieszamy rękami.

3. Posyp steki przyprawami: solą, czarnym pieprzem, kolendrą. Dobrze wymieszaj wszystko rękami, aby olej i przyprawy były równomiernie rozłożone na rybach.

4. Rozgrzej Grill do wysokiej temperatury, a ryba w tym czasie będzie marynowana, wchłonie aromat i smak kolendry i czarnego pieprzu.

5. Smaż rybę z obu stron na grillu. Z każdej strony około trzech minut-dokładny czas zależy od grubości steków. Kawałki o grubości od jednego do półtora centymetra będą gotować przez około trzy minuty. Do pięknej i apetycznej rumianej skórki.

6. Ostrożnie umyj limonkę, osusz, a następnie pokrój na pół i wyciśnij sok z jednej połowy do osobnej miski. Na razie odkładamy go na bok. Jeśli nie ma limonki, możesz z powodzeniem użyć cytryny, ale nadal powinieneś spróbować limonki.

7. Kolendrę myjemy, rozprowadzamy na papierowych serwetkach do wyschnięcia, lekko osuszamy je wilgocią.

7. Gotową rybę kładziemy na porcjowanych talerzach, obficie polewamy sokiem z limonki.

8. Na każdym steku rozłóż łyżkę masła.

9. Posyp rybę grubo posiekaną kolendrą, udekoruj limonką (pozostałą połowę pokrój na dwie części) i podawaj.

smacznego! I pyszne dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Miecznik - 172   kcal/100g

Podobne przepisy