naleśniki z kawiorem karpiowym z sosem

niezwykłe i pyszne naleśniki z kawiorem rybnym! Kawior karpiowy to przysmak! Tak mówi moja rodzina) naleśniki z tego kawioru są dla nas bardzo kochane. Okazują się delikatne i miękkie, a ile z nich korzyści! Dla dzieci, które nie lubią ryb, takie naleśniki są tylko darem niebios! Podawaj je z sosem majonezowo-śmietanowym, dzięki czemu są jeszcze delikatniejsze i smaczniejsze!
AngelAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 13-19 listopada

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 24 g
tłuszcze 48 % 22 g
węglowodany 0 % 0 g
285 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kawior karpiowy należy dobrze umyć, oczyścić z żył i krwi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozostaw na 5 minut na sicie, aby szkło woda.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do miski przenosimy umyty kawior, dodajemy sól i pieprz do smaku, jedną szczyptę sody oczyszczonej (sprawi, że naleśniki będą wspanialsze) i jajka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zagniatamy nasze" ciasto & quot;. Robię to ręcznie, wygodniej jest rozgnieść kawior i wszystko wymieszać. Możesz też użyć łyżki, jak wolisz. Pozostawmy masę na 5 minut "odpocząć & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej i połóż naleśniki łyżką. Ogień poniżej średniej, Nie duży. Naleśniki są szybko smażone. Jak zobaczysz, że krawędzie chwyciły się i zarumieniły, odwróć się na drugą stronę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj drugą stronę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie przykryj pokrywką na kilka sekund-pozwól mu przepłynąć parą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podczas smażenia naleśników przygotuj sos. Wymieszaj śmietanę i majonez na talerzu w równych proporcjach, dopraw pieprzem do smaku i dodaj posiekany koperek. Wymieszać.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowy sos jest pyszny!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A oto nasze gotowe naleśniki. Zapach jest niesamowity!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kładziemy naleśniki na talerzu i podajemy do nich sos. Bardzo smaczne! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy