skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Kawior karpiowy należy dobrze umyć, oczyścić z żył i krwi.
Krok 3:
Pozostaw na 5 minut na sicie, aby szkło woda.
Krok 4:
Do miski przenosimy umyty kawior, dodajemy sól i pieprz do smaku, jedną szczyptę sody oczyszczonej (sprawi, że naleśniki będą wspanialsze) i jajka.
Krok 5:
Dobrze zagniatamy nasze" ciasto & quot;. Robię to ręcznie, wygodniej jest rozgnieść kawior i wszystko wymieszać. Możesz też użyć łyżki, jak wolisz. Pozostawmy masę na 5 minut "odpocząć & quot;.
Krok 6:
Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej i połóż naleśniki łyżką. Ogień poniżej średniej, Nie duży. Naleśniki są szybko smażone. Jak zobaczysz, że krawędzie chwyciły się i zarumieniły, odwróć się na drugą stronę.
Krok 7:
Przygotuj drugą stronę.
Krok 8:
Następnie przykryj pokrywką na kilka sekund-pozwól mu przepłynąć parą.
Krok 9:
Podczas smażenia naleśników przygotuj sos. Wymieszaj śmietanę i majonez na talerzu w równych proporcjach, dopraw pieprzem do smaku i dodaj posiekany koperek. Wymieszać.
Krok 10:
Gotowy sos jest pyszny!
Krok 11:
A oto nasze gotowe naleśniki. Zapach jest niesamowity!
Krok 12:
Kładziemy naleśniki na talerzu i podajemy do nich sos. Bardzo smaczne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g