młoda kapusta w jajku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ugotujemy to danie w ten sposób:
1. Zagotuj wodę, sól. Pokrój kapustę na 4 części i zanurz we wrzącej wodzie. I gotuj kapustę do miękkości.
2. Rozbij jajka na filiżankę, dodaj suchy czosnek, zmielony czarny pieprz, suszone zioła i szczyptę soli. Dobrze wszystko wymieszaj.
3. Gotową kapustę wyjmujemy z wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia.
4. Schłodzoną kapustę kroimy w plasterki o grubości 1,5-2 cm.
5. Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej. Zanurz kawałki kapusty w mieszance jajeczno-pikantnej i umieść na patelni.
6. Smażyć z obu stron na małym ogniu, aż z obu stron zarumienią się.
7. I podamy gotowe danie do stołu, ozdobione pomidorkami koktajlowymi.
udanych poszukiwań kulinarnych i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g