filet z makrurusa z chili
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj fasolę we wrzącej wodzie przez 2 minuty. Odcedź bulion i spłucz fasolę pod bieżącą zimną wodą.
2. Wyjmij ziarna fasoli ze strąków do miski, dodaj do nich pozostałe składniki do dekoracji i wymieszaj.
3. Potrzyj filety solą i posiekanym chili. Zachowaj część pieprzu do podania.
4. Smaż filety na rozgrzanej patelni z olejem: od wewnątrz przez minutę, od zewnątrz smaż filety przez dwie minuty.
5. Usmażony filet ułożyć na talerzu, skropić oliwą z oliwek z pieprzem z patelni i drobno natrzeć na wierzchu zarezerwowane chili. Obok siebie ułóż fasolę i plasterki pomarańczy.
podawaj filety na gorąco, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Macrurus - 60 kcal/100g