filet z makrurusa z chili

wyrafinowane danie rybne! Gotowanie jest nie tylko smaczne, ale także piękne! Cudowny przepis na wykwintną i lekką kolację polega na gotowaniu przez kilka minut, a okazuje się, że jest to pyszne i apetyczne piękno. Zapach jest po prostu niesamowity! Makrurus wyróżnia się szczególną delikatnością i tym, że nie ma potrzeby smażenia go przez długi czas. Spróbuj!
JożykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 10 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 19 % 3 g
74 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Gotuj fasolę we wrzącej wodzie przez 2 minuty. Odcedź bulion i spłucz fasolę pod bieżącą zimną wodą.

2. Wyjmij ziarna fasoli ze strąków do miski, dodaj do nich pozostałe składniki do dekoracji i wymieszaj.

3. Potrzyj filety solą i posiekanym chili. Zachowaj część pieprzu do podania.

4. Smaż filety na rozgrzanej patelni z olejem: od wewnątrz przez minutę, od zewnątrz smaż filety przez dwie minuty.

5. Usmażony filet ułożyć na talerzu, skropić oliwą z oliwek z pieprzem z patelni i drobno natrzeć na wierzchu zarezerwowane chili. Obok siebie ułóż fasolę i plasterki pomarańczy.

podawaj filety na gorąco, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g
  • Macrurus - 60   kcal/100g

Podobne przepisy