jajecznica z mieszanką meksykańską
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej na patelni.
2. Rozbij jajka na patelnię. Jeśli lubisz omlet - najpierw rozbij jajka do miski i lekko ubij solą, a następnie wlej na patelnię.
3. Na jajecznicę (omlet) wlej równomierną warstwę zamrożenia warzyw. W razie potrzeby posolić do smaku.
4. Przykryj patelnię i gotuj przez 5-7 minut na średnim ogniu.
podawaj dobrze na świeżym chlebie lub w połączeniu z lekką sałatką.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g