jajecznica z mieszanką meksykańską

masz meksykańską mieszankę?! Następnie przygotuj takie śniadanie-bardzo smaczne! Jajecznice i omlety pojawiają się na naszych stołach z godną pozazdroszczenia częstotliwością. A wszystko dlatego, że to proste danie jest pyszne. I łatwo się przygotowuje, co tu ukryć. Ponownie ugotuj zwykłe jajecznicę, tylko Dodaj kolor (do jedzenia i samego życia) za pomocą zwykłego zamrażania warzyw. Jasne, piękne i wciąż pyszne!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 52 % 14 g
węglowodany 22 % 6 g
147 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Rozgrzej olej na patelni.
2. Rozbij jajka na patelnię. Jeśli lubisz omlet - najpierw rozbij jajka do miski i lekko ubij solą, a następnie wlej na patelnię.
3. Na jajecznicę (omlet) wlej równomierną warstwę zamrożenia warzyw. W razie potrzeby posolić do smaku.
4. Przykryj patelnię i gotuj przez 5-7 minut na średnim ogniu.
podawaj dobrze na świeżym chlebie lub w połączeniu z lekką sałatką.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Meksykańska mieszanka mrożona - 72   kcal/100g

Podobne przepisy