naleśniki z mąki sojowej
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
<p>przygotowanie naleśników jest bardzo proste:< br >< br & gt; 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj płynne. Ubij, aż ciasto naleśnikowe będzie gładkie. Woda i mleko nie powinny być zimne. Nawiasem mówiąc, mąka sojowa pełni tutaj rolę jajka-dodaje specjalnego bogatego smaku białkowego.<br> <br> 2. Z zagniecionego ciasta pieczemy teraz naleśniki na patelni, smażąc je na gorącej patelni z obu stron. Przed pierwszym naleśnikiem należy nasmarować patelnię odrobiną oleju roślinnego.<br> <br> Podawaj naleśniki ze śmietaną, dżemem, miodem, udekorowane świeżymi jagodami lub owocami. Możesz także wymyślić niesłodzone suplementy.< br >< br & gt; smacznego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Mleko sojowe - 34 kcal/100g
- Mąka sojowa - 291 kcal/100g