quesadilla z warzywami

przepyszna meksykańska quesadilla bezmięsna! Spróbuj! Jeśli jesteś fanem kuchni meksykańskiej, jak na przykład mój mąż i ja, sugeruję, abyś sam ugotował to jasne i smaczne, ale jednocześnie proste danie. Ta wersja quesadilli z warzywami, dlatego nadaje się dla wegetarian.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 36 % 10 g
węglowodany 39 % 11 g
160 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

aby przygotować to kolorowe danie, potrzebujesz:

1. Opłucz fasolę ze słoika z marynaty i wysusz.
2. Połowę pomidora pokroić w kostkę, ułożyć na fasoli.
3. Paprykę pokroić w paski.
4. Drobno posiekaj liście pietruszki, umieść razem z papryką do warzyw.
5. Cebulę pokroić w ćwiartki pierścieni i lekko podsmażyć na patelni z olejem.
6. Warzywa z natką pietruszki przełożyć na patelnię i smażyć do miękkości pomidorów. Sól i pieprz.
7. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
8. Na rozgrzanej suchej patelni umieść tortillę na dnie i posyp ją startym serem na całym obszarze.
9. Gdy ser się rozpuści, połóż nadzienie na połowie tortilli i dopraw ostrym sosem, a drugą połowę zawiń na nadzienie i dociśnij szpatułką quesadillę na całym obszarze.
10. Piecz na średnim ogniu z jednej strony quesadillę, a następnie odwróć i opiekaj z drugiej, aż tortilla będzie złota.

quesadilla jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tortilla - 286   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy