skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować to kolorowe danie, potrzebujesz:
1. Opłucz fasolę ze słoika z marynaty i wysusz.
2. Połowę pomidora pokroić w kostkę, ułożyć na fasoli.
3. Paprykę pokroić w paski.
4. Drobno posiekaj liście pietruszki, umieść razem z papryką do warzyw.
5. Cebulę pokroić w ćwiartki pierścieni i lekko podsmażyć na patelni z olejem.
6. Warzywa z natką pietruszki przełożyć na patelnię i smażyć do miękkości pomidorów. Sól i pieprz.
7. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
8. Na rozgrzanej suchej patelni umieść tortillę na dnie i posyp ją startym serem na całym obszarze.
9. Gdy ser się rozpuści, połóż nadzienie na połowie tortilli i dopraw ostrym sosem, a drugą połowę zawiń na nadzienie i dociśnij szpatułką quesadillę na całym obszarze.
10. Piecz na średnim ogniu z jednej strony quesadillę, a następnie odwróć i opiekaj z drugiej, aż tortilla będzie złota.
quesadilla jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tortilla - 286 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g