kotlety z jabłkami pod miodem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój mięso na plastry o grubości 1 cm i ubij, przykrywając folią spożywczą.
Krok 2:

Posmaruj każdy kawałek musztardą i pozostaw do marynowania przez 2 godziny.
Krok 3:

Smaż mięso na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor. Mięso wyłożyć z patelni.
Krok 4:

Usuń rdzeń z jabłek i pokrój w kółka o grubości 0,5 cm smaż pierścienie z obu stron w tym samym oleju, w którym smażono mięso. Wyjmij jabłka.
Krok 5:

Sól, pieprz i posyp majerankiem. Złożyć na patelnię.
Krok 6:

Umieść pierścień jabłka na każdym kawałku mięsa. Na wierzch wlej jedną łyżeczkę miodu.
Krok 7:

Zalać szklanką wrzącej wody i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Danie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Majeranek suchy - 271 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g

