naleśniki z kiełkującego owsa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Umieść patelnię, aby rozgrzać się na małym ogniu.
2. W misce wymieszaj pokruszony porośnięty owies, proszek do pieczenia, cynamon, cukier waniliowy, sól i gałkę muszkatołową.
3. W osobnym pojemniku zetrzyj banany widelcem, dodaj olej kokosowy i jajko, wymieszaj.
4. Wlej mleko do suchej mieszanki, dobrze wymieszaj i wlej do masy bananowej, ponownie mieszając.
5. Wlej olej na patelnię, odczekaj kilka minut, aż się rozgrzeje.
6. Za pomocą łyżki włóż przyszłe naleśniki na patelnię, smaż przez 2-3 minuty z jednej strony,a następnie 1-1, 5 minuty z drugiej.
7. Podawaj gotowe naleśniki z syropem klonowym i ziarnami granatu.
miłego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal/100g