kotlety z kawioru gromadnika
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż kawior gromadnika do miski.
2. Rozbij jajko do kawioru.
3. Posyp solą i pieprzem.
4. Dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Podgrzej patelnię olejem roślinnym.
6. Zwilż ręce wodą i uformuj małe placki z powstałego ciasta, włóż je do gorącego oleju.
7. Smaż kotlety przez 2 minuty z każdej strony(aż będą apetyczne).
podawaj kotlety z gęstą śmietaną lub kwaśną śmietaną. Lub z ulubionym dodatkiem, na przykład, tłuczone ziemniaki są dobre.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g