skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj wymiona wołowe, włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj. Odcedź, zalej czystą wodą i ponownie zagotuj. Ogólnie rzecz biorąc, ten proces należy wykonać 3-4 razy.
2. Teraz umyj wymiona pod bieżącą wodą, wróć do rondla, zalej czystą zimną wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum, trochę soli i gotować wymiona przez 3-4 godziny. Wymiona jest gotowa, gdy łatwo przebije się widelcem.
3. Wyjmij wymiona z gorącej wody i połóż na talerzu do ostygnięcia.
4. W tym czasie obierz i drobno posiekaj cebulę.
5. Umyj paprykę i pomidory, usuń łodygi, usuń nasiona z papryki. Pokrój paprykę w paski, pomidory na małe kawałki.
6. Wymiona pokroić na cienkie kawałki (0,5 cm grubości).
7. Rozgrzej patelnię z masłem, a następnie włóż cebulę do smażenia, aż będzie przezroczysta.
8. Dodaj paprykę i pomidory, posyp wszystko przyprawami, włóż posiekany czosnek. Mieszaj, smaż przez 3-4 minuty.
9. Połóż pokrojone wymiona, gotuj wszystko razem przez kolejne 7-10 minut, nie zapominając o mieszaniu.
podawaj smażone wymiona wołowe na gorąco z warzywami, dowolnymi dodatkami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g