Jak zrobić pyszne wymiona wołowe

nie wiesz, co ugotować z wymionami wołowymi? W takim razie przepis jest dla ciebie! Wymiona wołowe nie są trudne do przygotowania. Głównym warunkiem jest prawidłowe ugotowanie go wcześniej, ponieważ wiele przepisów wymaga już ugotowanych wymion. Z gotowanymi wymionami można przygotować wiele ciekawych i pysznych potraw.
FiodorownaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 13 % 3 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

1. Umyj wymiona wołowe, włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj. Odcedź, zalej czystą wodą i ponownie zagotuj. Ogólnie rzecz biorąc, ten proces należy wykonać 3-4 razy.
2. Teraz umyj wymiona pod bieżącą wodą, wróć do rondla, zalej czystą zimną wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum, trochę soli i gotować wymiona przez 3-4 godziny. Wymiona jest gotowa, gdy łatwo przebije się widelcem.
3. Wyjmij wymiona z gorącej wody i połóż na talerzu do ostygnięcia.
4. W tym czasie obierz i drobno posiekaj cebulę.
5. Umyj paprykę i pomidory, usuń łodygi, usuń nasiona z papryki. Pokrój paprykę w paski, pomidory na małe kawałki.
6. Wymiona pokroić na cienkie kawałki (0,5 cm grubości).
7. Rozgrzej patelnię z masłem, a następnie włóż cebulę do smażenia, aż będzie przezroczysta.
8. Dodaj paprykę i pomidory, posyp wszystko przyprawami, włóż posiekany czosnek. Mieszaj, smaż przez 3-4 minuty.
9. Połóż pokrojone wymiona, gotuj wszystko razem przez kolejne 7-10 minut, nie zapominając o mieszaniu.

podawaj smażone wymiona wołowe na gorąco z warzywami, dowolnymi dodatkami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Wymiona krowy - 173   kcal/100g

Podobne przepisy