Przepiórka na szpikulcu w marynacie miodowej

masz przepiórkę? Ugotuj je pyszne na rożnie-polizasz palce! Mięso przepiórcze jest bardzo delikatne, soczyste i smaczne. A zapach jest niesamowity podczas gotowania. Świetna uczta dla rodziny w dzień wolny-zarówno świeże powietrze, jak i pyszne jedzenie i przyjemne rozmowy.
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 14 g
tłuszcze 50 % 22 g
węglowodany 18 % 8 g
297 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

1. Przygotuj przepiórki: umyj tusze, osusz, odetnij skrzydła i nogi w miejscach fałd. Złóż przepiórkę do głębokiej miski.
2. Posyp tusze Curry, zmielonym czarnym pieprzem, wędzoną solą.
3. Obierz czosnek, drobno posiekaj i dodaj do miski do tuszy ptaków. Umieść tam miód.
4. Skrop oliwą z oliwek.
5. Teraz musisz wymieszać zawartość miski rękami, dobrze wcierając olej, miód i przyprawy w tuszę.
6. Umieść przepiórkę na szpikulcu, Ustaw szpikulec nad węglami i smaż do miękkości.
7. Usuń przepiórki ze szpikulca i możesz podawać je do stołu, aż ostygną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Przepiórka - 239   kcal/100g

Podobne przepisy