Przepiórka na rożnie w marynacie miodowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj przepiórki: umyj tusze, osusz, odetnij skrzydła i nogi w miejscach fałd. Złóż przepiórkę do głębokiej miski.
2. Posyp tusze Curry, zmielonym czarnym pieprzem, wędzoną solą.
3. Obierz czosnek, drobno posiekaj i dodaj do miski do tuszy ptaków. Umieść tam miód.
4. Skrop oliwą z oliwek.
5. Teraz musisz wymieszać zawartość miski rękami, dobrze wcierając olej, miód i przyprawy w tuszę.
6. Umieść przepiórkę na szpikulcu, Ustaw szpikulec nad węglami i smaż do miękkości.
7. Usuń przepiórki ze szpikulca i możesz podawać je do stołu, aż ostygną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Przepiórka - 239 kcal/100g