skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z fasoli mung? Przygotuj odpowiednie składniki. Mamy kiełkującą Mash. Możesz wziąć czerwoną, sałatkową lub białą cebulę, wybierz ją sam. Dobrze umyj warzywa, jabłko i zioła, osusz. Każde jabłko pasuje tutaj: słodkie, półsłodkie, z kwaskowatością.
Krok 2:
Obierz i wydrąż jabłko.
Krok 3:
Zetrzyj jabłko na grubej tarce. Jeśli nie chcesz, aby pociemniał, możesz skropić go sokiem z cytryny i wymieszać.
Krok 4:
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Krok 5:
Drobno posiekaj również zieloną cebulę.
Krok 6:
Pokrój ogórek na kawałki średniej wielkości. Jeśli masz ogórek o grubej lub gorzkiej skórce, obierz go. Nie zrobiłam tego.
Krok 7:
Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Dodaj cebulę na patelnię.
Krok 8:
Smażyć, mieszając, na złoty kolor. Po ochłodzeniu.
Krok 9:
Do wygodnej głębokiej miski przenieś pokrojone ogórki i dwa rodzaje cebuli: cebulę i zieloną.
Krok 10:
Dodaj starte jabłko i kiełkującą fasolę mung. Wlej oliwę z oliwek, przyprawy, wymieszaj. Zamiast oliwy z oliwek możesz użyć dowolnego oleju roślinnego według własnych upodobań.
Krok 11:
Przed podaniem pozwól sałatce trochę zaparzyć. Smacznego!
zielona i cebula w tym przepisie mogą być używane osobno. Oznacza to, że dodaj jeden rodzaj do sałatki lub inny i nie mieszaj, tak jak ja. Następnie spuść wodę, osusz cebulę i dodaj ją do naczynia w tej formie.
próbowałem gotować sałatkę tylko z zieloną cebulą i bardziej mi się podobała - wydawała się świeższa. Również świeże posiekane warzywa, trochę startej rzodkiewki, na ostrygi, orzechy są bardzo dobre w sałatce.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
Skórka, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie musi być cięta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kiełkująca Mash - 30 kcal/100g