skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj ryż w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Obierz marchewki i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę.
3. Posiekaj kapustę.
4. Pokrój pomidory w kostkę.
5. Na patelni rozpuść masło, włóż do niego cebulę, smaż przez 5 minut.
6. Dodaj marchewki do cebuli, gotuj wszystko razem, aż stanie się miękkie.
7. Umieść mięso mielone na patelni i dodaj sól i pieprz.
8. Wszystko dobrze wymieszaj, gotuj na średnim ogniu, aż cały płyn wyparuje.
9. Dodaj pomidora, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.
10. Teraz włóż kapustę na patelnię, wszystko ponownie wymieszaj. Przykryj patelnię i gotuj kapustę do miękkości.
11. Gdy kapusta stanie się prawie miękka, włóż ryż na patelnię, mieszając, gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
12. Posyp gotowe danie świeżymi drobno posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g