skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i drobno posiekaj czosnek.
Krok 2:
Umieść czosnek w misce do marynowania mięsa, dodaj do niego sos sojowy, olej, musztardę.
Krok 3:
Dodaj sok z cytryny do marynaty.
Krok 4:
Mieszaj marynatę, aż będzie gładka.
Krok 5:
Mięso (szczególnie dobry jest tutaj prostokątny kawałek) pokrój na całą długość, pozostawiając 5-10 mm nieobcięte od dołu.
Krok 6:
Dobrze zanurz mięso w marynacie i pozostaw do marynowania.
Krok 7:
Pokrój ser, pomidory i grzyby w plasterki.
Krok 8:
Połóż marynowane mięso na folii.
Krok 9:
W nacięciach równomiernie włóż ćwiartki warzyw.
Krok 10:
Grzyby nie są niezbędnym składnikiem. Można je smażyć przed pieczeniem, na przykład podoba mi się to bardziej. Dobrze owinąć przygotowaną wieprzowinę folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę.
Krok 11:
Pozostaw gotowe mięso na 10-15 minut, a następnie pokrój, podawaj.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal / 100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g