grillowane skrzydełka z indyka

pyszne danie na spotkania na łonie natury-pieczone skrzydełka! Bardzo niezwykła i smaczna marynata. Przyznaję, że początkowo trochę wątpiłem, czy będzie pyszny, ale przypomniałem sobie liczne przepisy na gotowanie mięsa z dodatkiem słodyczy. I zaryzykowałam. Okazało się, że jest bardzo smaczne! Po prostu polizaj palce! Wszystkim bardzo się podobało. Od tego czasu powtarzano go już kilka razy z innymi rodzajami mięsa. Ogólnie dzielę się z Tobą przepisem.
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 15 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 29 % 10 g
161 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

1. Opłucz skrzydła. Aby lepiej marynować, a skóra nie łuszczyła się podczas smażenia, wykonaj poprzeczne nacięcia na skórze.

2. Wymieszaj syrop, sos sojowy, przyprawy i sól. Skrop skrzydła marynatą. Konieczne jest dobre "masowanie" skrzydeł w marynacie. Pozostaw do marynowania na 1,5-2 godziny.

3. Przygotuj umiarkowanie gorące węgle. Grilluj skrzydła na ruszcie grillowym, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie. Gotowe skrzydła wydzielają przezroczysty sok po przekłuciu nożem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g
  • Skrzydło indyka - 168   kcal/100g

Podobne przepisy