grillowane skrzydełka z indyka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz skrzydła. Aby lepiej marynować, a skóra nie łuszczyła się podczas smażenia, wykonaj poprzeczne nacięcia na skórze.
2. Wymieszaj syrop, sos sojowy, przyprawy i sól. Skrop skrzydła marynatą. Konieczne jest dobre "masowanie" skrzydeł w marynacie. Pozostaw do marynowania na 1,5-2 godziny.
3. Przygotuj umiarkowanie gorące węgle. Grilluj skrzydła na ruszcie grillowym, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie. Gotowe skrzydła wydzielają przezroczysty sok po przekłuciu nożem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Skrzydło indyka - 168 kcal/100g