skład / składniki
metoda gotowania
1. Do zmiękczonego masła dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Mieszaj, aż będzie gładka.
2. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
3. Wypatrosz rybę, usuń skrzela, płetwy i ogon. Osusz ręcznikami papierowymi lub serwetką.
4. Posmaruj rybę masłem z przyprawami (wewnątrz i na zewnątrz), włóż warzywa do brzucha. Połóż cebulę na folii, rybę na wierzchu, a cebulę ponownie na rybie (aby ryba się nie przypaliła). I zawiń. Najlepiej pakować każdą rybę osobno.
5. Upiec rybę na węglu drzewnym. Czas pieczenia zależy od temperatury węgli. Powinny się całkowicie wypalić i trochę rumienić w środku. Średnio ryba potrzebuje 20 minut.
6. Rozwiń folię, wyrzuć cebulę (przypali się) i połóż rybę na ruszcie na kilka minut. Jest to potrzebne do złotej pysznej Skórki.
i gotowe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g