makrela na węglu drzewnym w folii pieczona

na węglach, ognisko zawsze daje najsmaczniejsze jedzenie! Szczerze! Ryba przy ognisku to świetna alternatywa dla kebabów. Musimy urozmaicić menu piknikowe!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Do zmiękczonego masła dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Mieszaj, aż będzie gładka.
2. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
3. Wypatrosz rybę, usuń skrzela, płetwy i ogon. Osusz ręcznikami papierowymi lub serwetką.
4. Posmaruj rybę masłem z przyprawami (wewnątrz i na zewnątrz), włóż warzywa do brzucha. Połóż cebulę na folii, rybę na wierzchu, a cebulę ponownie na rybie (aby ryba się nie przypaliła). I zawiń. Najlepiej pakować każdą rybę osobno.
5. Upiec rybę na węglu drzewnym. Czas pieczenia zależy od temperatury węgli. Powinny się całkowicie wypalić i trochę rumienić w środku. Średnio ryba potrzebuje 20 minut.
6. Rozwiń folię, wyrzuć cebulę (przypali się) i połóż rybę na ruszcie na kilka minut. Jest to potrzebne do złotej pysznej Skórki.
i gotowe.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy