Domowa bułka pita z nadzieniem

chleb pita na bułkę z przekąskami można również zrobić w domu! Istnieje wiele przepisów na bułkę pita. Zwykle chleb pita smaruje się serem śmietankowym i rozprowadza nadzienie. Sama spróbowałam upiec chleb pita, a jako serek śmietankowy zrobiłam domowy ser twarogowy "Almette". I wszyscy byli zadowoleni z wyniku. Przepis & quot; Almette & quot; Jest znany wielu, jest na stronie internetowej & quot; Hrum & quot;. Aby nie szukać go osobno, natychmiast podaję jego przepis. Nadzienie do bułki jest kwestią Twojego gustu i preferencji, może być inne.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 50 % 17 g
184 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do ciasta rozpuść sól w gorącej wodzie. Przesiej mąkę, zrób zagłębienie i wlej wodę. Szybkimi ruchami wymieszaj wodę z mąką i zagniataj jednorodne ciasto. Nie wysypuj całej mąki na raz, zostaw łyżki 2. Jeśli to konieczne, użyj go w procesie ugniatania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto powinno być miękkie. Zwiń go w kulkę, przykryj i pozostaw na pół godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie przygotuj ser twarogowy. Zmiękczone w temperaturze pokojowej masło, twaróg i pokrojony ogórek zmielić w blenderze na gładką masę. Sól do smaku. Ser twarogowy" Almette & quot; gotowy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto dzieli się na 4 części. Dobrze posyp stół mąką, aby rozwałkowane ciasto nie przykleiło się do stołu. Bardzo rozwałkowujemy ciasto(!) cienki. Pokryłem przyszły chleb pita na talerzu, którego średnica w przybliżeniu odpowiada średnicy patelni (mam 22 cm).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze podgrzej patelnię. Za pomocą wałka do ciasta ostrożnie przenieś zwiniętą warstwę na patelnię. Zmniejszamy do średniego ciepła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż chleb pita na suchej patelni, aż ciemnieje, około 1 minuty z każdej strony. Kiedy pojawią się bąbelki i ciasto, przebij je, aby chleb pita przylegał do patelni na całej powierzchni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuń gotowy chleb pita i spryskaj wodą z butelki z rozpylaczem. W podobny sposób przygotowujemy resztę pity.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przystępujemy do gotowania bułki. Posmaruj chleb pita twarogiem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp drobno posiekanym świeżym koperkiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Top-drobno posiekane paluszki krabowe. Lepiej jest rozłożyć nadzienie bez sięgania 2 centymetrów do krawędzi, aby po skręceniu elementy rolki nie wyszły.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj drugim arkuszem chleba pita. Podobnie posmaruj twarogiem i posyp koperkiem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na jednej połowie położyłem cienko pokrojone pomidory, na drugiej prasowane mięso pokrojone w paski. Nadzienie można zrobić, co chcesz. Wszystko według Twojego gustu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie ciasno zwijamy rolkę, wkładamy do folii spożywczej i wkładamy do lodówki na 2 godziny, aby nasiąkła i zmiękła. Mam 2 takie bułki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przed podaniem pokrój bułkę na porcje. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy