skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do ciasta rozpuść sól w gorącej wodzie. Przesiej mąkę, zrób zagłębienie i wlej wodę. Szybkimi ruchami wymieszaj wodę z mąką i zagniataj jednorodne ciasto. Nie wysypuj całej mąki na raz, zostaw łyżki 2. Jeśli to konieczne, użyj go w procesie ugniatania.
Krok 2:
Ciasto powinno być miękkie. Zwiń go w kulkę, przykryj i pozostaw na pół godziny.
Krok 3:
W międzyczasie przygotuj ser twarogowy. Zmiękczone w temperaturze pokojowej masło, twaróg i pokrojony ogórek zmielić w blenderze na gładką masę. Sól do smaku. Ser twarogowy" Almette & quot; gotowy.
Krok 4:
Ciasto dzieli się na 4 części. Dobrze posyp stół mąką, aby rozwałkowane ciasto nie przykleiło się do stołu. Bardzo rozwałkowujemy ciasto(!) cienki. Pokryłem przyszły chleb pita na talerzu, którego średnica w przybliżeniu odpowiada średnicy patelni (mam 22 cm).
Krok 5:
Dobrze podgrzej patelnię. Za pomocą wałka do ciasta ostrożnie przenieś zwiniętą warstwę na patelnię. Zmniejszamy do średniego ciepła.
Krok 6:
Smaż chleb pita na suchej patelni, aż ciemnieje, około 1 minuty z każdej strony. Kiedy pojawią się bąbelki i ciasto, przebij je, aby chleb pita przylegał do patelni na całej powierzchni.
Krok 7:
Usuń gotowy chleb pita i spryskaj wodą z butelki z rozpylaczem. W podobny sposób przygotowujemy resztę pity.
Krok 8:
Przystępujemy do gotowania bułki. Posmaruj chleb pita twarogiem.
Krok 9:
Posyp drobno posiekanym świeżym koperkiem.
Krok 10:
Top-drobno posiekane paluszki krabowe. Lepiej jest rozłożyć nadzienie bez sięgania 2 centymetrów do krawędzi, aby po skręceniu elementy rolki nie wyszły.
Krok 11:
Przykryj drugim arkuszem chleba pita. Podobnie posmaruj twarogiem i posyp koperkiem.
Krok 12:
Na jednej połowie położyłem cienko pokrojone pomidory, na drugiej prasowane mięso pokrojone w paski. Nadzienie można zrobić, co chcesz. Wszystko według Twojego gustu.
Krok 13:
Następnie ciasno zwijamy rolkę, wkładamy do folii spożywczej i wkładamy do lodówki na 2 godziny, aby nasiąkła i zmiękła. Mam 2 takie bułki.
Krok 14:
Przed podaniem pokrój bułkę na porcje. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g