cebula suszona smażona

aby potrawy z wędrówek były aromatyczne, weź półfabrykat z cebuli! Ta cebula jest już nie tylko obrana i pokrojona, ale także smażona, co oznacza, że w pierwszych i drugich daniach zwykła suszona cebula będzie znacznie bardziej aromatyczna. Spróbuj ugotować taki preparat warzywny-idealnie jest zabrać go ze sobą na długie wędrówki, wycieczki do natury, gdy nie ma możliwości noszenia dużej liczby produktów.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 58 % 35 g
320 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 45 min

1. Wlej suszoną cebulę do miski.
2. Wlać olej i sok z cytryny, wymieszać, odstawić na 30 minut.
3. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor, nie trzeba dodatkowo smarować olejem.
4. Połóż smażoną cebulę na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar oleju.
5. Cebulę ponownie wysuszyć w suszarce, w minimalnej temperaturze suszę ją przez 2-3 godziny.

cebula jest teraz gotowa do przechowywania. Kiedy dodasz go podczas gotowania, musisz go gotować (dusić) przez 15 minut.

pyszne dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Suszona cebula - 219   kcal/100g

Podobne przepisy