cebula suszona smażona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej suszoną cebulę do miski.
2. Wlać olej i sok z cytryny, wymieszać, odstawić na 30 minut.
3. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor, nie trzeba dodatkowo smarować olejem.
4. Połóż smażoną cebulę na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar oleju.
5. Cebulę ponownie wysuszyć w suszarce, w minimalnej temperaturze suszę ją przez 2-3 godziny.
cebula jest teraz gotowa do przechowywania. Kiedy dodasz go podczas gotowania, musisz go gotować (dusić) przez 15 minut.
pyszne dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Suszona cebula - 219 kcal/100g