skład / składniki
metoda gotowania
<p>1. Wlej mąkę amarantową do miski.<br> 2. Dodaj tłuczone ziemniaki do mąki.<br> 3. Rozłóż posiekaną papryczkę chili.<br> 4. Dodaj kminek, posiekane liście kolendry i sól.<br> 5. Wszystko dobrze wymieszaj i dodając trochę wody zagnieść elastyczne ciasto.<br> 6. Posmaruj ciasto odrobiną oleju, umieść na dnie miski, przykryj i odstaw na 10 minut.<br> 7. Z ciasta uformować małe kulki (około 3 szt.)< br & gt; 8. Rozłóż folię na powierzchni roboczej, posmaruj ją olejem, a także posmaruj wałkiem do ciasta.<br> 9. Rozwałkuj każdą kulkę na folii w tortillę.<br> 10. Smaż tortille na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 2-3 minuty, a następnie posmaruj olejem ghee.<br> 11. Odwróć na drugą stronę i smaż przez tyle samo czasu, posmaruj tortillę olejem.< br >< br & gt; podawaj na gorąco! Smacznego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Mąka amarantowa - 371 kcal/100g