25 kcal
50 minutes
Świetny dodatek do każdego mięsa! Indyjski SOS relish z ogórkiem to jeden z
80 kcal
10 minutes
Piękny i niezwykły napój o niesamowitym smaku! Złote mleko z kurkumy leczy,
53 kcal
2 hours
Wejście do indyjskiej kuchni ajurwedyjskiej jest takie proste! Pyszna i
64 kcal
40 minutes
Pikantne indyjskie danie z ryżu i fasoli mung. Tradycyjne danie indyjskie.
41 kcal
1 hour
Zupa indyjska zachwyci wegitarian i miłośników jedzenia. Dal to gęsta zupa
272 kcal
40 minutes
Słodycze pokochają! Prosty przepis na specjalną ucztę!
51 kcal
8 hours
Aromatyczny, o pikantnym smaku Chutney na zimę! Chutney na zimę można
67 kcal
30 minutes
Pyszne danie kuchni indyjskiej jest teraz na stole! Zatrzymamy się dzisiaj u
522 kcal
1 hour
Niezwykły przepis ze zwykłych potraw na śniadanie, lunch, kolację. Starożytne
150 kcal
1 hour30 minutes
Rozkoszuj się domowym deserem kuchni indyjskiej! Kheer to słodki budyń zrobiony
127 kcal
1 hour
Fantazyjny SOS indyjski rozjaśni każde danie! Chutney z mango to aromatyczny
64 kcal
35 minutes
Poznaj Indyjskie jedzenie dzięki aromatycznej zupie! .
85 kcal
15 minutes
Przygotuj niesamowity napój z kuchni indyjskiej! Garam Massala Chai to herbata,
159 kcal
7 hours10 minutes
Przygotuj przepyszne wegetariańskie danie z roślin strączkowych-delikatne Curry!
101 kcal
3 hours
Spróbuj przygotować obfite i bardzo smaczne danie kuchni indyjskiej! Niezwykle
143 kcal
1 hour15 minutes
Chcesz różnorodności? Przygotuj egzotyczne danie w stylu indyjskim!
84 kcal
1 hour
Bardzo aromatyczne i smaczne danie kuchni indyjskiej. Curry z kurczaka to
734 kcal
30 minutes
Ajurwedyjski przepis na ghee, który jest zdrowszy niż zwykle. Natálka autor
Powiązane i dodatkowe kategorie:
Kuchnia Indyjska
Starożytne Wedy podzieliły gotowane jedzenie na trzy grupy: dobroć, pasja, ignorancja. Wielu uważa, że kuchnia indyjska charakteryzuje się wyjątkowo pikantnymi potrawami (to one należą do pasji), ale w rzeczywistości preferowana jest dobroć - gdy wszystko jest z umiarem.
Terytorium kraju jest ogromne, a kuchnia Indii reprezentuje kwintesencję przepisów i tradycji wszystkich regionów. Wspólna jest obfitość przypraw, które podkreślają cechy smakowe produktu. Przyprawy są dodawane bardzo różne - od znanych nam rodzajów pieprzu po egzotyczną żywicę asafetida lub kozieradkę. Tradycyjnie używa się roślin strączkowych i dużej ilości warzyw.
Pojawienie się wegetarianizmu Reszta świata również zawdzięcza Indiom, gdzie wiąże się z przekonaniami religijnymi. Dlatego miłośnicy takiej kuchni znajdą wiele interesujących rzeczy w przepisach, w których mięso nie jest używane lub zastępowane mielonym mięsem z roślin strączkowych i orzechów.
Jednak w północnych prowincjach popularne są dania mięsne z wieprzowiny, kurczaka. Głównym pokarmem jest wieprzowina z ryżem. Szczególnie odnoszą się tutaj do masła, jego obfitość w naczyniu jest oznaką dobrobytu i dobrobytu. Południe zasłynęło ze słynnego na całym świecie Curry. Używa się tu dużo warzyw, koniecznie ryżu, często używa się kokosa. Na wybrzeżu-oczywiście ryby i owoce morza, wszelkiego rodzaju i metody gotowania. Nie można zignorować kaczki bombajskiej, słodyczy bengalskich.
O tej kuchni można rozmawiać przez długi czas, a cieszyć się jej arcydziełami - bez końca!