curry z rybami i Tamaryndowcem

zaangażuj się w pikantne Indyjskie jedzenie! Cóż, bardzo smaczne! Curry z rybą i tamaryndą to pikantne danie, jedna z odmian indyjskich curry. Curry jest zwykle przygotowywane z warzyw, mięsa lub ryb. Ale biorąc pod uwagę, że danie udało się pokochać wielu smakoszy na całym świecie, nadal się zmienia. Składniki są zmieniane lub uzupełniane, a także kolejność gotowania. Ale bez względu na to, jak bardzo danie się zmienia, nadal pozostaje pikantne, pikantne i pikantne. Ponieważ Curry wciąż zyskuje na popularności,to danie jest koniecznością!
tasiyLAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 18 % 4 g
165 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

Curry to nie tylko mieszanka przypraw. To także nazwa różnych pikantnych, gęstych i płynnych potraw. Zazwyczaj Dania te składają się z gotowanych na parze warzyw, roślin strączkowych, ryb lub mięsa. Ten przepis ujawnia sekrety gotowania pikantnego i aromatycznego curry z rybą. Możesz wziąć dowolną rybę do smaku. Filety z plamiaka lub dorsza są idealne.

1. Jak zrobić curry z rybą i tamaryndowcem? Włóż olej kokosowy do dużego rondla z grubym dnem, Wyślij do ognia. Gdy masło się rozpuści, włóż do niego suszone strąki chili, a także musztardę i kolendrę. Trzymaj na małym ogniu przez 1-2 minuty, aby uzyskać pikantny smak.

2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Obierz również czosnek, posiekaj. Dodaj curry, cebulę i czosnek do garnka. Zwiększ ogień do średniego i podsmaż, od czasu do czasu mieszając, przez pięć minut. Cebula powinna stać się miękka.

3. Teraz dodaj kurkumę i koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Po dwóch minutach wlej mleko kokosowe i bulion, zagotuj. Sos powinien lekko zgęstnieć.

4. Pokrój filet rybny na małe kawałki. Następnie włóż rybę do rondla, a następnie dodaj pastę tamaryndowca. Dusić przez 5 minut.

5. Umyj pomidory koktajlowe, pokrój je na pół. Umyj liście kolendry, dodaj do curry z pomidorami. To wszystko - po minucie ogień można wyłączyć.

6. Podawaj danie na stole, udekorowane gałązkami kolendry, kawałkami limonki.

ryż jest tradycyjnie podawany jako dodatek. Brązowy ryż basmati jest świetny.

Gotuj z przyjemnością i jedz dla zdrowia!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Tamaryndowiec - 239   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Rosół rybny - 49   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy