skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.
Krok 2:
Do dekoracji najlepiej nadaje się ryż. Należy go gotować w niewielkiej ilości wody, aż będzie kruchy.
Krok 3:
Oddziel przednie i tylne uda od tuszy królika, pokrój na kawałki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 4:
Zmiel kolendrę na drobny proszek.
Krok 5:
Drobno posiekaj zieleninę koperkową.
Krok 6:
Marchewki obrać i pokroić w małe kostki i ugotować w bulionie, w którym gotuje się mięso.
Krok 7:
Gotowe kawałki mięsa usmażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju roślinnego.
Krok 8:
Wlej niewiele oleju roślinnego do kotła, usmaż mąkę i wlej bulion i śmietanę lub śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, zrzucić pokruszone zioła, czosnek, posiekaną kolendrę, sól do smaku, dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 9:
Ugotowany ryż ułożyć na szerokim płaskim naczyniu, przykryć kawałkami mięsa i marchewki. Aby danie wyglądało bardziej estetycznie, możesz uzupełnić liście sałaty i inne zioła.
Krok 10:
Gotowe danie polać kremowym sosem i podawać. Danie wygląda pięknie i apetycznie! Z powodzeniem możesz gotować na dowolne wakacje lub wydarzenie.
każda zieleń pasuje do Twojego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g