kotlety Rybno-drobiowe
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Namocz chleb w mleku. Pokruszyć zielenie.
Krok 2:
Pokrój ryby, kurczaka i cebulę pod maszynką do mięsa.
Krok 3:
Przeprowadź wszystko przez środkową kratkę.
Krok 4:
Dodaj wyciśnięty chleb, sól i zioła do mielonego mięsa. Mięso mielone nie powinno być zbyt rzadkie. Dobrze jest wszystko ugniatać.
Krok 5:
Włóż gotowe mięso mielone do lodówki na 30-40 minut.
Krok 6:
Kotlety można smażyć na patelni, gotować na parze lub gotować w piekarniku. Uformuj kotlety.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię i dodaj olej roślinny. Smaż kotlety na średnim ogniu z otwartą pokrywką z jednej strony.
Krok 8:
Odwróć, zmniejsz ciepło, zamknij pokrywkę i trzymaj do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g