Tacos z sosem salsa
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie do miękkości.
2. Dodaj sól morską, kminek, mieloną paprykę, chili w proszku, oregano, mielony Cayenne, wymieszaj.
3. Rozłóż fasolę na patelni, gotuj na małym ogniu przez 10 minut, jeśli to konieczne, dodaj trochę więcej oleju.
4. Rozłóż fasolę, rukolę na tortilli, obficie polej sosem salsa, zwiń, napraw w dowolny dogodny sposób.
podawaj natychmiast po ugotowaniu.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Salsa - 36 kcal / 100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g