Tacos z sosem salsa

Łatwa wegetariańska przekąska! Spróbuj, gotowanie jest proste! Taco z sosem salsa to idealna przekąska, którą można również podać na obiad ze świeżymi warzywami. To danie to cienka tortilla wypełniona duszoną fasolą z dużą ilością przypraw i przypraw, Polana pikantnym sosem meksykańskim.
WenusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 50 % 8 g
70 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie do miękkości.

2. Dodaj sól morską, kminek, mieloną paprykę, chili w proszku, oregano, mielony Cayenne, wymieszaj.

3. Rozłóż fasolę na patelni, gotuj na małym ogniu przez 10 minut, jeśli to konieczne, dodaj trochę więcej oleju.

4. Rozłóż fasolę, rukolę na tortilli, obficie polej sosem salsa, zwiń, napraw w dowolny dogodny sposób.

podawaj natychmiast po ugotowaniu.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g
  • Salsa - 36   kcal / 100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g

Podobne przepisy