skład / składniki
metoda gotowania
1. Napełnij kawałki rekina zimną wodą, dodaj ocet i sok z limonki, Wyślij do lodówki na noc, aby ryba została marynowana, nieprzyjemny zapach i gorycz zniknęły. Po określonym czasie myjemy ryby pod bieżącą wodą, dokładnie suszymy.
2. Wlej olej roślinny i sos sojowy do miski, dodaj miód i proszek imbirowy, wymieszaj. Włóż rybę do marynaty, pozostaw na godzinę, a następnie wysusz. Wlej paprykę i mąkę na talerz, wymieszaj, panieruj steki w powstałej mieszance.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE", smaż rybę na złoty kolor, około 15 minut z każdej strony, a następnie usuń.
4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, włóż do miski multicookera, posyp mąką. Tutaj dodajemy pomidora i pomidory we własnym soku, sól, pieprz, wzbogacamy również parę świeżych liści laurowych, zmieniamy program na "duszenie", ustawiamy czas gotowania na 30 minut.
5. Po 5-10 minutach wracamy rekina do sosu, kontynuujemy duszenie do sygnału dźwiękowego. Pachnąca i soczysta ryba jest gotowa!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Rekin - 130 kcal/100g