rekin w powolnej kuchence

Przygotuj egzotyczne danie z powolną kuchenką! Rekina można ugotować w powolnej kuchence bardzo szybko i prosto, najważniejsze jest, aby namoczyć rybę przed gotowaniem, aby nie było goryczy i nieprzyjemnego zapachu. Warto wziąć pod uwagę fakt, że mięso rekina pochłania dużo wilgoci, więc aby mięso nie było bardzo wodniste, ryby należy dokładnie wysuszyć po marynowaniu. Sos powinien być słodko-kwaśny, mąka tylko lekko go zagęści.
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 48 % 19 g
węglowodany 30 % 12 g
141 kcal
IG: 42 / 0 / 58

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

1. Napełnij kawałki rekina zimną wodą, dodaj ocet i sok z limonki, Wyślij do lodówki na noc, aby ryba została marynowana, nieprzyjemny zapach i gorycz zniknęły. Po określonym czasie myjemy ryby pod bieżącą wodą, dokładnie suszymy.

2. Wlej olej roślinny i sos sojowy do miski, dodaj miód i proszek imbirowy, wymieszaj. Włóż rybę do marynaty, pozostaw na godzinę, a następnie wysusz. Wlej paprykę i mąkę na talerz, wymieszaj, panieruj steki w powstałej mieszance.

3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE", smaż rybę na złoty kolor, około 15 minut z każdej strony, a następnie usuń.

4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, włóż do miski multicookera, posyp mąką. Tutaj dodajemy pomidora i pomidory we własnym soku, sól, pieprz, wzbogacamy również parę świeżych liści laurowych, zmieniamy program na "duszenie", ustawiamy czas gotowania na 30 minut.

5. Po 5-10 minutach wracamy rekina do sosu, kontynuujemy duszenie do sygnału dźwiękowego. Pachnąca i soczysta ryba jest gotowa!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Rekin - 130   kcal/100g

Podobne przepisy