Sieja w sosie sojowym

gotuj pyszne ryby w chrupiącej skórce! Sieja w sosie sojowym to niesamowicie smaczne danie! Mięso jest delikatne, soczyste, skórka chrupiąca, aromat wspaniały. Ryba jest smażona na oleju kukurydzianym, w razie potrzeby można ją zastąpić innym olejem roślinnym.
TaniaSiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 16 g
tłuszcze 57 % 30 g
węglowodany 13 % 7 g
343 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Sezam wsypujemy na płaski talerz, filety z siei natrzyj solą i pieprzem, panierujemy w nasionach sezamu, smażymy rybę na oleju kukurydzianym przez 1-2 minuty.

2. Następnie przenosimy smażone kawałki siei na blachę do pieczenia i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

3. Obierz imbir, zetrzyj, rozłóż na patelni, dodaj tutaj masło, Wyślij do ognia. Po około 30 sekundach wlej sos sojowy i trochę wody (wystarczy 50 ml), zagotuj SOS.

4. Wyjmij rybę z piekarnika, włóż na patelnię z sosem, gotuj przez 1-3 minuty, Odwróć kilka razy.

podawaj na stole z dowolnym dodatkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rafinowany olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Sig - 144   kcal/100g

Podobne przepisy