Sieja w sosie sojowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Sezam wsypujemy na płaski talerz, filety z siei natrzyj solą i pieprzem, panierujemy w nasionach sezamu, smażymy rybę na oleju kukurydzianym przez 1-2 minuty.
2. Następnie przenosimy smażone kawałki siei na blachę do pieczenia i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
3. Obierz imbir, zetrzyj, rozłóż na patelni, dodaj tutaj masło, Wyślij do ognia. Po około 30 sekundach wlej sos sojowy i trochę wody (wystarczy 50 ml), zagotuj SOS.
4. Wyjmij rybę z piekarnika, włóż na patelnię z sosem, gotuj przez 1-3 minuty, Odwróć kilka razy.
podawaj na stole z dowolnym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rafinowany olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Sig - 144 kcal/100g