szaszłyki z serca indyka na grillu

Masz dość zwykłych kebabów? Oryginalny przepis dla ciebie! Szaszłyki z serc indyka to pachnące danie na przytulne i ciepłe spotkania z przyjaciółmi lub rodziną na świeżym powietrzu. Doskonale urozmaica menu znane z takich wydarzeń. Być może zaskoczy gości, ale na pewno zachwyci smakiem, w tym dzięki marynacie z dużą ilością różnych przypraw. Najważniejsze, aby nie rozgotować, nie wysuszyć kebabów, ponieważ serca gotują się bardzo szybko.
tasiyLAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 15 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 4 % 1 g
147 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 35 min

1. Dobrze umyj serca, wysusz je, włóż do dużego pojemnika.

2. W osobnej misce wymieszaj olej i ocet, Dodaj do nich przyprawy i sól, wymieszaj.

3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do mieszanki olejowej, ponownie wymieszaj.

4. Powstałą mieszaninę pokrywamy serca i pozostawiamy do marynowania przez 3-4 godziny w lodówce.

5. Marynowane serca sadzimy na szaszłykach i wysyłamy do grilla do smażenia.

6. Smażyć do miękkości.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Serce indyka - 128   kcal/100g

Podobne przepisy