szaszłyki z serc indyka na grillu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze umyj serca, wysusz je, włóż do dużego pojemnika.
2. W osobnej misce wymieszaj olej i ocet, Dodaj do nich przyprawy i sól, wymieszaj.
3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do mieszanki olejowej, ponownie wymieszaj.
4. Powstałą mieszaninę pokrywamy serca i pozostawiamy do marynowania przez 3-4 godziny w lodówce.
5. Marynowane serca sadzimy na szaszłykach i wysyłamy do grilla do smażenia.
6. Smażyć do miękkości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Serce indyka - 128 kcal/100g