orzechy miód i cynamon
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
masło lekko podgrzej na patelni, dodaj garam masala i posiekany imbir. Pozwól olejowi z przyprawami dobrze się rozgrzać.
w gorącym oleju na patelni rozłóż wszystkie orzechy w jednej warstwie, smaż przez około 5 minut, mieszając. Wyłącz ogień.
Przenieś orzechy do głębokiego naczynia.
w łaźni wodnej rozpuść miód i dodaj go do orzechów, dobrze wymieszaj.
przed podaniem dopraw orzechy mielonym cynamonem.
pyszne eksperymenty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Garam Masala - 379 kcal/100g