orzechy miód i cynamon

takie orzechy to świetny grunt do kulinarnych fantazji! Orzechy, miód i cynamon są odpowiednimi składnikami eksperymentu kulinarnego. Taka gotowa kombinacja może być używana jako osobna uczta na herbatę, a nawet po prostu chrupać! Możesz także przygotować do stosowania w sałatkach lub innych potrawach i wypiekach, w stosownych przypadkach.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 16 g
tłuszcze 61 % 51 g
węglowodany 19 % 16 g
563 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

masło lekko podgrzej na patelni, dodaj garam masala i posiekany imbir. Pozwól olejowi z przyprawami dobrze się rozgrzać.

w gorącym oleju na patelni rozłóż wszystkie orzechy w jednej warstwie, smaż przez około 5 minut, mieszając. Wyłącz ogień.

Przenieś orzechy do głębokiego naczynia.

w łaźni wodnej rozpuść miód i dodaj go do orzechów, dobrze wymieszaj.

przed podaniem dopraw orzechy mielonym cynamonem.

pyszne eksperymenty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Garam Masala - 379   kcal/100g

Podobne przepisy