skład / składniki
metoda gotowania
zetrzyj ziemniaki i białą cebulę na drobnej tarce. Masę przecedzić przez sito, posolić, pieprzyć, dodać jajko, trochę mąki.
smażyć bułki ziemniaczane na patelni z olejem roślinnym. Aby to zrobić, umieść dwa specjalne pierścienie do gotowania na patelni, w których umieść masę ziemniaczaną i smaż do połowy.
następnie umieść je na blasze do pieczenia i zagotuj w piekarniku. Mięso mielone na bulburgery jest kilkakrotnie uderzane o stół, aby stało się mocne. Z mięsa mielonego uformuj cienkie kotlety i smaż je z obu stron, aż będą ugotowane. Pokrój pomidory w pierścienie. Czerwoną cebulę pokroić w krążki, lekko podsmażyć i dodać do niej cukier, podgrzać. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Ser jasnożółty chedr pokroić w kwadraty. Zbieramy bulbulgery. Najpierw posmaruj gotowe bułeczki ziemniaczane kwaśną śmietaną. Na wierzch połóż liść sałaty, dwa pierścienie pomidora, a następnie kotlet, keczup, ogórki, krążki cebuli, ser. Pozostałe bułeczki ziemniaczane posmaruj sosem serowym i umieść je na wierzchu naszych bułek z sosem do dołu. Podgrzej nasze bulburgery w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, aby ser się stopił.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g