krewetki z tamaryndowcem i czosnkiem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Smarujemy patelnię olejem roślinnym, wysyłamy do ognia, smażymy krewetki po obu stronach, aby każda z nich była dobrze ugotowana.
2. Obieramy chili z nasion, obieramy również czosnek i cebulę. Za pomocą blendera posiekaj cebulę, czosnek, chili, łodygi kolendry.
3. Do powstałej zawiesiny dodajemy koncentrat tamaryndowca i sos rybny, wlewamy cukier, wlewamy bulion, mieszamy, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia.
4. Gdy sos się zagotuje, włóż do niego krewetki, ponownie zagotuj i zdejmij z ognia.
podawaj na gorąco, w razie potrzeby możesz udekorować ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Tamaryndowiec - 239 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g