mrożony kalafior w cieście

Dowiedz się jak gotować kalafior pyszny. Mrożony kalafior w cieście można podawać samodzielnie lub jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb. Przed przygotowaniem kwiatostanu należy rozmrozić, można to zrobić w dowolny dogodny sposób.
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 39 % 9 g
138 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Kapustę wyjmujemy z zamrażarki, bez wyjmowania z torby, wkładamy do miski z gorącą wodą, odstawiamy na pół godziny.

2. W osobnej misce rozprowadzamy śmietanę, rozbijamy jajka, mieszamy ręczną trzepaczką do uzyskania gładkości, następnie wlewamy mąkę, szczyptę sody, sól i cukier, mieszamy, ciasto powinno mieć gładką konsystencję, bez grudek. 

3. Każdy kwiatostan zanurzamy w cieście, & nbsp; smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor.

w razie potrzeby podawaj na stole, dekorując zielenią. 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mrożona kapusta - 34   kcal/100g

Podobne przepisy