tartaletki z pasztetem

reprezentacyjna przekąska na każdą okazję. Tartaletki z pasztetem będą świetnie wyglądać na świątecznym stole. Przekąska wygląda bardzo apetycznie! Możesz ozdobić tartaletki nie tylko ziarnami granatu, ale także dowolną zielenią.
KiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 55 % 23 g
węglowodany 31 % 13 g
288 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

1. Umyj pieczarki, posiekaj, smaż na oleju roślinnym do miękkości, sól i pieprz do smaku. Przygotowane grzyby mielimy za pomocą blendera do uzyskania konsystencji pasty. 

2. Łączymy pasztet z kurczaka z masą grzybową, mieszamy. Napełniamy tartaletki, wysyłamy do lodówki na godzinę, po czym dekorujemy ziarnami granatu i podajemy.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pasztet z wątróbki - 314   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy