skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Farsz.
Krok 2:
Pokrój pigwę na małe kliny.
Krok 3:
Na patelni rozpuść masło, dodaj cukier i pigwę. Smażyć, mieszając, aż cukier się karmelizuje.
Krok 4:
Przenieś pigwę z syropem do naczynia do pieczenia.
Krok 5:
Połącz jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 6:
Ubijaj, aż masa rozjaśni się i zwiększy objętość.
Krok 7:
Produkty do robienia ciasta.
Krok 8:
Przesiej mąkę i Dodaj części do ciasta. Skoncentruj się na konsystencji ciasta, pamiętaj, że mąka może zająć więcej lub mniej niż w przepisie.
Krok 9:
Mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto powinno być płynne, jak pokazano na poniższym zdjęciu.
Krok 10:
Wlej ciasto na pigwę.
Krok 11:
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut.
Krok 12:
Ostrożnie odwróć gotowe ciasto, aby nadzienie znalazło się na wierzchu i pokrój na kawałki.
moja forma jest silikonowa, więc nie smarowałem jej niczym. Jeśli masz zwykłą metalową formę, lepiej przykryć ją pergaminem.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g