skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Sól, pieprz, dopraw mięso, włóż do miski w lodówce na 4 godziny, możesz na noc.
Krok 3:
Przyprawić czosnkiem.
Krok 4:
Uszczelnij.
Krok 5:
To znaczy smażyć ze wszystkich stron na patelni na oleju roślinnym, na dużym ogniu.
Krok 6:
Wymieszaj mąkę, wodę. Przygotuj ciasto. Możesz w wypiekaczu do chleba. Tryb ciasta, 15 min.
Krok 7:
Rozwałkuj na mące o grubości 3-5 mm.
Krok 8:
Połóż mięso na cieście, Zamknij ze wszystkich stron.
Krok 9:
W teście wykonaj dwa niezbyt duże otwory.
Krok 10:
Włóż folię do formy. Nasmaruj olejem roślinnym. Włóż ciasto z mięsem do formy wyłożonej folią. Włóż wszystko do piekarnika nagrzanego do 200°. Jeśli ciasto przypali się na wierzchu, przykryj folią Piec 2 godziny. .
Krok 11:
Niech trochę ostygnie. Zdobądź mięso.
Krok 12:
Uwolnij się od testu. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 13:
Smacznego!
sól, pieprz, dopraw mięso, włóż do miski w lodówce na 4 godziny, możesz na noc.
przyprawić czosnkiem. Zapieczętować. Oznacza to, że smażyć ze wszystkich stron na patelni na oleju roślinnym, na dużym ogniu.
wymieszaj mąkę, wodę. Przygotuj ciasto. Możesz w wypiekaczu do chleba. Tryb ciasta, 15 min. rozwałkować na mące o grubości 3-5 mm. ułożyć mięso na cieście, zamknąć ze wszystkich stron. W teście wykonaj dwa niezbyt duże otwory.
włóż folię do formy. Nasmaruj olejem roślinnym. Włóż ciasto z mięsem do formy wyłożonej folią.
włóż wszystko do piekarnika nagrzanego do 200°.
jeśli ciasto przypali się na wierzchu, przykryj folią
piec 2 godziny. .
niech trochę ostygnie. Wyjmij mięso, uwolnij je z ciasta.
można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ciasto często też idzie z hukiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal / 100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal / 100g