mięso pieczone w cieście

delikatny, soczysty, pachnący, pyszny! Dobrze na gorąco i na zimno. Proste w przygotowaniu. W dawnych czasach często pieczono mięso w cieście.
BisinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 13 g
tłuszcze 43 % 18 g
węglowodany 26 % 11 g
258 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól, pieprz, dopraw mięso, włóż do miski w lodówce na 4 godziny, możesz na noc.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przyprawić czosnkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uszczelnij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    To znaczy smażyć ze wszystkich stron na patelni na oleju roślinnym, na dużym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj mąkę, wodę. Przygotuj ciasto. Możesz w wypiekaczu do chleba. Tryb ciasta, 15 min.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj na mące o grubości 3-5 mm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż mięso na cieście, Zamknij ze wszystkich stron.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W teście wykonaj dwa niezbyt duże otwory.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż folię do formy. Nasmaruj olejem roślinnym. Włóż ciasto z mięsem do formy wyłożonej folią. Włóż wszystko do piekarnika nagrzanego do 200°. Jeśli ciasto przypali się na wierzchu, przykryj folią Piec 2 godziny. .

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Niech trochę ostygnie. Zdobądź mięso.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Uwolnij się od testu. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

sól, pieprz, dopraw mięso, włóż do miski w lodówce na 4 godziny, możesz na noc.
przyprawić czosnkiem. Zapieczętować. Oznacza to, że smażyć ze wszystkich stron na patelni na oleju roślinnym, na dużym ogniu.
wymieszaj mąkę, wodę. Przygotuj ciasto. Możesz w wypiekaczu do chleba. Tryb ciasta, 15 min. rozwałkować na mące o grubości 3-5 mm. ułożyć mięso na cieście, zamknąć ze wszystkich stron. W teście wykonaj dwa niezbyt duże otwory.
włóż folię do formy. Nasmaruj olejem roślinnym. Włóż ciasto z mięsem do formy wyłożonej folią.
włóż wszystko do piekarnika nagrzanego do 200°.
jeśli ciasto przypali się na wierzchu, przykryj folią
piec 2 godziny. .
niech trochę ostygnie. Wyjmij mięso, uwolnij je z ciasta.
można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ciasto często też idzie z hukiem.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal / 100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal / 100g

Podobne przepisy