naleśniki proste bananowe

pyszne i szybkie naleśniki bananowe!
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 61 % 17 g
136 kcal
IG: 0 / 65 / 35

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Podgrzej patelnię. 2. Rozgnieć banana widelcem w puree. 3. Rozbij dwa jajka i dobrze wymieszaj z puree bananowym. Lepiej z blenderem. Dodaj mąkę. 4. Wlać mieszaninę w małych porcjach, tworząc naleśniki. Z każdej strony smażyć dosłownie trochę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g

Podobne przepisy