naleśniki z ciasta na wrzącej wodzie z ziemniakami i grzybami w piekarniku

cienkie naleśniki z aromatycznym nadzieniem-nie można się oprzeć! Przepis na naleśniki na wrzącej wodzie jest bardzo, bardzo udany, teraz jeden z moich ulubionych-i nawet jeśli cienkie naleśniki nie działały wcześniej, z pewnością zachwycą cię tym przepisem. A z nadzieniem z grzybów i ziemniaków naleśniki to tylko przejadanie się! Podawać ze śmietaną
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 26 % 7 g
węglowodany 59 % 16 g
137 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystkie niezbędne składniki na naleśniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto naleśnikowe według tego przepisu jest bardzo łatwe do zrobienia - wbijamy jajka do głębokiego naczynia, dodajemy sól, cukier, olej roślinny

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lekko wymieszaj trzepaczką

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dobrze wymieszaj - teraz ciasto jest grube i bez grudek, więc musimy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej wrzącą wodę cienkim strumieniem, nie przestając mieszać

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Patelnia jest dobrze podgrzewana i smarowana kawałkiem masła, ja zawsze smaruję patelnię w staromodny sposób kawałkiem świeżego smalcu-naleśniki nigdy nie przyklejają się do patelni

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Naleśniki smażyć szybko, dosłownie 1-2 minuty z każdej strony. Jestem pewien, że z takim ciastem nawet pierwszy naleśnik nie wyjdzie nierówny

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do nadzienia potrzebujemy następujących składników: ziemniaki, grzyby i cebula

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podczas smażenia naleśników równolegle gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na oleju roślinnym smażyć cebulę na złoty kolor

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas smażenia cebuli drobno posiekaj grzyby

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podsmaż grzyby razem z cebulą, aż płyn wyparuje

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Sól, pieprz do smaku

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Podczas przygotowywania nadzienia nasze cienkie naleśniki są gotowe

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ziemniaki zamieniamy w tłuczone ziemniaki w dowolny dogodny sposób, zawsze robię to w staromodny sposób za pomocą tłuczka. Aby nadzienie nie było suche, dodaję trochę bulionu ziemniaczanego

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj smażone grzyby do puree i wymieszaj

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Aromatyczne pyszne nadzienie do naleśników jest gotowe

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Teraz najciekawsza i długo oczekiwana część - na każdy naleśnik kładziemy trochę nadzienia, około 1 stołu. l.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Złóż krawędzie naleśnika do środka

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    A teraz skręć w rurkę

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Pieczemy naleśniki z ziemniakami i grzybami w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut lub smażymy na patelni na maśle, jak wolisz - i tak i tak bardzo smaczne

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Podajemy naleśniki ze śmietaną, ale zapewniam cię, nawet jeśli nie miałeś kwaśnej śmietany w domu, w tej formie naleśniki są również bardzo, bardzo smaczne

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy