kapusta pekińska w cieście
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj kapustę pekińską i podziel na osobne liście. Konieczne jest odcięcie twardej części u podstawy liścia.
Krok 2:
Do mąki należy dodać sól i wodę, około dwóch szklanek, konieczne jest uzyskanie masy podobnej do konsystencji płynnej śmietany.
Krok 3:
Zanurz każdy liść osobno w cieście i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju słonecznikowym. konieczne jest upewnienie się, że ogień nie jest bardzo intensywny, ponieważ nasze liście mogą szybko się spalić.
Krok 4:
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5:
Lepiej najpierw złożyć kapustę z patelni na papierze, aby szkło miało nadmiar oleju. Wszyscy! Smacznego!Bardzo smaczne i proste danie bezmięsne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g