kapusta pekińska w cieście

przepis na to danie jest tak prosty, jak pyszny!
DarinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 58 % 15 g
142 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj kapustę pekińską i podziel na osobne liście. Konieczne jest odcięcie twardej części u podstawy liścia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do mąki należy dodać sól i wodę, około dwóch szklanek, konieczne jest uzyskanie masy podobnej do konsystencji płynnej śmietany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zanurz każdy liść osobno w cieście i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju słonecznikowym. konieczne jest upewnienie się, że ogień nie jest bardzo intensywny, ponieważ nasze liście mogą szybko się spalić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć z obu stron na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Lepiej najpierw złożyć kapustę z patelni na papierze, aby szkło miało nadmiar oleju. Wszyscy! Smacznego!Bardzo smaczne i proste danie bezmięsne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy